joi, 17 noiembrie 2011

MESAJ IMPORTANT DIN PARTEA

AVOCATULUI COSTEL GÂLCĂ:

Nu este necesară prezența dumneavoastră la TRIBUNAL.

Listele cu planificarea sunt afișate doar pentru ca dumneavoastră să verificați dacă sunteți
cuprinși în acțiunile în JUSTIȚIE pentru care ați optat iar dacă nu să sesizați
imediat DEPARTAMENTUL de JUSTIȚIE al SCMD care va informa la randu-i CASA DE
AVOCATURA "GÂLCĂ & ASOCIAȚII"
Haideti să încep cu partea administrativă:
NICI UN PENSIONAR NU TREBUIE SĂ VINĂ LA TRIBUNAL!
PREZENTA ESTE INUTILĂ. Doar dacă vor să facă
un drum, din lipsă de altceva mai bun de făcut. Însă la Tribunal, ca și la
doctror te încarci cu tensiune. Se asteaptă 5 ore și se vorbeste maxim 2
minute, dacă se vorbeste, mai ales la primul termen.
Informațiile de pe
site sunt pentru pensionari, să știe să se verifice și dacă cineva nu se
gaseste în planificare să de de veste. Este vorba de un control, o barieră
de control ca să nu pierdem nici un om. Pentru că și la tribunal lucrează
oameni și gresesc și ei, și este posibil ca noi să avem dosar dar să nu fie
termen la tribunal. Și acolo se pierd dosare. Deci, dacă un membru nu se
regaseste, atunci să ne semnaleze.
Repet: nu trebuie sa
vina nici un pensionar, pentru ca vin INUTIL. PIERDERE DE TIMP.

AVOCAT COSTEL GÂLCĂ 13.11.2011

SCRISOARE DESCHISĂ CAPREI VECINULUI

Subiect:

Așa zisă nouă mărire a pensiilor, din nou ”nesimțite” ale foștilor militari și foștilor polițiști, actualmente “asistați” ai statului.

Stimați cetățeni ai României,

Cu data de 14.11.2011 s-a reluat, într-o formă extrem de dură, războiul de imagine și de manipulare psihologică a dvs., declanșat împotriva foștilor militari și a foștilor politiști, de către actuala Putere, prin intermediul Președintelui României, care s-a pronunțat la televiziunea antinațională a tovarașei comisar Culcer, și prin intermediul postului REALITATEA TV, care a redevenit antinațional și aservit total Puterii.

Puterea merge din nou pe principiul: prostul nu gândește, prostul se inflamează, pentru că vrea moartea caprei vecinului!

Pe scurt, lumea a fost bombardată cu știrea că s-ar suplimenta, prin noul buget, cu 17%, bugetele pentru pensii ale MApN si MAI pe 2012, anunțându-se că MApN va primi suplimentar 9.5 %, MAI 5,3%, restul reprezentând, presupunem, suplimentarea pentru SRI și alte servicii.

Intenția a fost clară – manipulații să creadă că, după minciunile cu marirea a 92% din pensile militare ar urma o a doua mărire, din ianuarie, efectiv a pensiilor, de ex. a Col Popescu, a Maistrului Militar Ionescu, etc. Și aceasta în condițiile înghețării prin lege a tuturor pensiilor și salariilor, în sensul necorelării lor nici măcar cu rata inflației.

“Să fim bine înteleși”, cum ar spune geniul carpatin Boc, situația este urmatoarea:

Ca urmare a “înghețării” nici o pensie nu crește. Dar asta nu înseamnă că nu scade!

Pensii militare de stat nu mai există, decât 309, la ora actuala, obtinute de SCMD prin hotarari definitive si irevocabile ale Curtilor de apel, pentru membri ai sai. De unde ura Presedintelui impotriva judecatorilor. Noi suntem “asistati”, adica ultima categorie, cea mai joasa, din randul pensionarilor civili.

Sporul de buget pentru pensii, anunțat la cele două ministere, are în vedere nu creșterea pensiilor aflate în plată, ci cele 12-15.000 de cadre care au început să fie date afară cu feb. 2011, cu drept de pensie, proces care va continua în 2012. Și pentru care legea nu a prevazut nimic. Pe scurt, comisari șefi sau colonei și generali, sau maiștri militari și subofițeri, ajunși la varsta de 55 de ani, au fost și sunt obligați să treacă în rezervă, în condițiile în care Legea 263 prevede vârsta limită de 60 de ani. Sunt déjà sute de cazuri de oameni trecuți în rezervă de luni de zile, care nu au nici un fel de venit, nici pensie nici ajutor de somaj, și alte sute de cazuri de foști colonei sau comisari șefi care primesc un ajutor de șomaj mascat sub numele de “pensie provizorie”. Această sintagmă, “pensie provizorie”, nu există în nici o lege. Prin distrugerea cvasitotală a MAI și SRI și prin continuarea trecerilor în rezervă la MApN, numărul acestora va trece de 15.000 în 2012. În concluzie, suplimentarea îi are în vedere pe ei, în primul rând.

În al doilea rând, suplimentarea are în vedere pe militarii și politiștii care au fost obligați, la 10 decembrie 2009, să renunțe ori la pensie ori la salariu, anticonstituțional și antieuropean, iar ei, disciplinați, s-au conformat, dorind să lucreze în continuare și renunțând la pensie. Aceștia, când și-au terminat contractele de muncă, au constatat că nu pot reveni la pensie, pentru că bramburelile ilegale numite “recalculare” si “revizuire” i-au uitat.

În al treilea rând, dacă bugetul din 2010 pentru pensiile militare a fost de 2,1 mld. lei, cel pe 2011 a fost prevăzut la 1,7 mld. lei, Puterea fiind convinsă că va caștiga în instanțe împotriva militarilor. Dar a câștigat SCMD la ÎCCJ, pe data de 7 ian 2011, Puterea trezindu-se cu un deficit de 400 de milioane, acoperit prin suplimentari bugetare. Datorită SCMD, toți militarii și politiștii își primesc pensiile în cuantum din 2010, dar nu și legal, deoarece legile noastre au fost abrogate cu 01.01.2011. Suplimentarea de buget are în vedere și continuarea ilegalitații, de dragul ștergerii statutului de militar pentru rezerviști, în scopul ruperii oricăror legături cu funcțiile deținute anterior, cu alte cuvinte cu corpul activilor și creșterile lor salariale.

În al patrulea rând, imbecila reformă a sistemului, prin desființarea legilor ocupaționale botezate “speciale” (cu excepția legii pentru magistrații complici ai Puterii), pe lângă zecile de mii de procese declanșate de SCMD, a presupus și o cheltuială suplimentară de circa 80 milioane de euro, cât au costat operațiunile de recalculare și revizuire nule de drept.

Stimați cetățeni,

Vă reamintim că, disprețuindu-vă și considerandu-vă proști, Puterea v-a manipulat 2 ani, prin lovituri de imagine, asmuțindu-vă împotriva “nesimțiților cu pensii nesimțite de 20 de milioane”, adică a militarilor și polițiștilor pensionari.

Când SCMD a întors situația, câștigând nu numai în Tribunale, dar și în stradă stima dumneavoastră, ofensiva a incetat și Puterea a pretextat că tot balamucul cu legile aplicate retroactiv a fost declanșat pentru a face “dreptate” în interiorul sistemului. Și a prins, pentru că noi militarii, fiind oglinda societații, avem și noi proștii noștri, care mor de grija caprei vecinului! S-au făcut investiții în imagine, sporindu-se nejustificat pensiile câtorva, pentru a ne sparge unitatea de luptă, iar altora li s-au promis creșteri substanțiale, cu data de 01.01.2012, când totul “ingheață”!... Ca atare, trebuie să aveți în vedere urmatoarele adevaruri:

· Prin legi antieuropene și antinaționale, militarilor li s-au răpit proprietatea numită grad militar, proprietatea numită pensie militară de stat, schimbandu-li-se încadrarea juridică. S-a preconizat diminuarea pensiilor militare cu pană la 69%, operație ilegală, numită “recalculare” (retroactiva). Când această operație a fost stopată în instanță de SCMD, la 28 sept. 2010, ea a continuat ilegal, rezultatul fiind deciziile de pensie nule de drept, primite de toata lumea în perioada 27 dec, 2010 -6 ian. 2011. La 7 ian.2011 însa, ÎCCJ, Secția Contencios, a dat câstig de cauză SCMD și aliaților, dând o grea lovitură Puterii. Din acel moment efortul Puterii s-a îndreptat spre legalizarea deciziilor ilegale și acesta a fost obiectivul OUG 1/2011 (cine visează amendamente la asta, se declară practic de acord cu ticaloșia), votată la două mâini ca Legea 165/2011 și spre desființarea puterii judecătorești în România.

· Pentru a lichida speranțele tuturor pensionarilor (militari sau civili) ale bugetarilor și, mai nou, ale revoluționarilor, desfiintând puterea judecătorească, Puterea a acționat prin slugile Predoiu și Koveși, dând ordine clare judecătorilor, ce sentințe să dea în litigiile cu SCMD, la dezbaterea de la Institutul Național al Magistraturii, din 07.02. 2011, a introdus un recurs (care pute a dicatură bolșevică de la o poștă!) în interesul legii, la ÎCCJ, a bălăcărit-o în presă pe șefa Secției contencios a ÎCCJ, care a îndraznit să dea, în termeni clari, soluția în favoarea SCMD, la 7 ian.2011, și, mai nou, încearcă să legifereze drept caz de indisciplină, luarea de către judecatori de decizii în contradicție cu aberațiile Curții Constituționale, din care Băsescu vrea să facă o superpoliție juridică, situată deasupra Executivului, Legislativului și a Puterii Judecătorești. Deocamdată doar Mona Pivniceru și judecatorul Andreescu Marius de la Pitești au avut curajul să declare că judecatorii sunt suverani, nu Curtea Constituțională și, evident SCMD, care a dat în judecată, împreună cu aliații săi, Curtea Constituțională, și a formulat plangeri penale împotriva membrilor acesteaia.

În concluzie, stimați cetațeni, vă rugăm respectuos să vă stâpaniți “indignarile viforoase”, să nu mai dați curs manipulării dvs. prin media aservită de către Putere, și să-i scuipați în față pe toți slugoii Puterii care vă mint, considerandu-vă proști, ușor de manipulat, pe principiul caprei. Militarii au pierdut déjà mai mult decât dvs., sunt loviți în continuare, impinși fiind, mulți dintre ei, la sinucidere, în fața perspectivei care îi așteapta – retragerea sumelor primite de către unii, propagandistic, sau a sumelor diferența între pensia legal obținuta și cea stabilita prin “revizuire”, drept folose necuvenite din drepturi de pensie, operație care se va numi REGULARIZARE. Mai mult, îi așteaptă și pe ei “plafonarea” și confiscarea a înca 15% din proprietatea numită pensie, prin legile bolșevice ale lustrației. Obiectivul Puterii, declarat de șeful statului, este reducerea numărului pensionarilor la 1,5 milioane, iar aceasta se poate face numai prin dispariție fizică.

În acest context, SCMD și-a asumat, la 7 oct. 2011, misiunea organizării pentru luptă a realei Societăți Civile, în condițiile în care, din sutele de mii de bugetari sacrificați, zeci de mii sunt tineri militari sau politiști dați afară fără nici un fel de drept și escrocați prin recenta HG 1007 din 13.10.2011. Iar stimaților colegi foști militari, nemembri ai SCMD, le recomandăm să deschidă dracului odată ochii, pentru că noua ofensivă de imagine împotriva noastră, a tuturor, vizează și o lovitură politică și are consecințe dezastruoase și în privința speranțelor lor.

Pe scurt, neexistând niciodată intenția reală de a le mari pensiile de la 1 ianuarie 2012, este timpul să se termine odată cu această miciună, pe fondul scandalului reluat cu “nesimțiții cu pensii nesimțite”, urmând a fi găsit țap ispășitor și sacrificat ministrul Gabriel Oprea. El va fi gasit vinovat, moment care va constitui începutul debarasării Președintelui de actualii complici. Chiar nu vedeți că de doi ani de zile, începând de la cazul Solomon, de câte ori Președintele vorbește de corupți, cade în flagrant un vârf PDL? Facem un pariu că urmatorul primar, surprins în flagrant, va fi numitul Falcă?

Președintele nu are simpatii și nici prieteni. Are însa o nouă echipă, drept care se debarasează de vechii complici, deveniți prea bogați și prea infatuați.

Stimați cetățeni,

Dacă vreți să mai aveți un viitor, intr-o tară numită România, vă chemăm alaturi de noi, în stradă, atunci când frigul, taxele nesimțite, tăierile bugetare și de pensii ne vor scoate pe toți din case, pe 24 ianuarie 2012.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

PS:

Stimați cetățeni, oare chiar nu v-ați pus intrebarea dacă, după ce-am fost făcuți nesimțiți cu 20 de milioane pensie, și am devenit simțiți cu pensii de un miliard, de ce Dumnezeu mai ieșim în stradă?! Și de ce mai continuăm procesele? Gandiți-vă bine și răspundeți-vă, pentru că nu există decât două soluții: ori noi, membrii SCMD, suntem nebuni, ori Puterea minte de ingheață apele, iar dvs. sunteți de vină pentru că o credeti. Dacă este așa, vă meritați soarta și vom fi nevoiți să vă apărăm, de dragul generațiilor viitoare, cu sau fără acordul dvs!

miercuri, 16 noiembrie 2011

C O M U N I C A T

În atenția tuturor membrilor SCMD

Subiect: Situația reprezentării dvs. în justiție

Deoarece, concomitent cu lăturile revărsate asupra noastră, în cadrul noii campanii declanșată de Putere împotriva militarilor “nesimțiți”,a aparut o zvonistică, cu tot felul de aberații legate de relațiile noastre cu casele de avocatură, ba chiar inițiative profesioniste vizând înveninarea acestora, tocmai când am reușit să transormam 309 membri din “asistați“ sau “beneficiari”, din nou, în militari în rezervă cu pensii militare de stat, vă informam că se lucrează în prezent la un comunicat al Casei de avocatura Gâlcă și Vasiliu și al Departamentului Juridic al SCMD, care să vă lamurească, băbește, asupra pașilor de urmat în fiecare caz în parte.

Ce putem să vă spunem, deocamdată, este că strategia noastră în acest domeniu se schimbă de la o zi la alta, pentru că de la o zi la alta se schimbă strategia Puterii, care-și bate joc, într-o formă nemaiântâlnită nicaieri în lume, de Puterea judecătorescă, de principiile de drept, de întreg sistemul nostru juridic.

Vă rugam să aveți încredere unii în alții și toți în SCMD, care este la ora actuală singura forță reală din România de care actuala Putere și stăpânii săi externi se mai tem!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU


PROTOCOL DE CONSTITUIRE

COORDONARE A FILIALELELOR SCMD ALE
MUNICIPIULUI BUCURESTI SI JUDETULUI ILFOV


În conformitate cu prevederile Art 28(1) din Statutul
Cadrelor Militare Disponibilizate, care prevede posibilitatea înfiinţării de
filiale, organizaţii judeţene (respectiv municipală, pentru Bucureşti), precum
şi urmare a consensului exprimat de către toţi preşedinţii filialelor din
Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu ocazia şedinţei de cooperare a
acestora, desfăşurată în data de 17 august 2011., s-a decis constituirea
Consiliului de Coordonare a Filialelor SCMD a Municipiului Bucureşti şi judeţului
Ilfov, structură unitară la nivelul Capitalei, fără personalitate juridică şi
fără a aduce atingere filialelor de sector şi a judeţului Ilfov.
1. MOTIVAŢIA NECESITĂŢII CONSTITUIRII ACESTEI STRUCTURI
În urma analizelor desfăşurate la nivelul preşedinţilor de filiale din Mun.
Bucureşti
şi jud. Ilfov, privind problemele fundamentale care afectează atât capacitatea
cât şi, în oarecare măsură, credibilitatea mişcării noastre sindicale la
nivelul Capitalei, au rezultat o serie de probleme, care trebuiesc urgent
rezolvate, printr-un efort comun şi coordonat. Aceste probleme constituie
motivaţia necesităţii constituirii Consiliului de Coordonare a Filialelor SCMD
a Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov , respectiv:
I. Posibilitatea coagulării acţiunii colective a membrilor de sindicat
(motivaţie)
• Modul de acţiune a fost şi este lipsit, în nenumărate situaţii, de coerenţă
şi unitate.
• Agendă neclară la nivelul filialelor, ceea ce a condus la o motivare scăzută
a membrilor de sindicat.
• Mişcarea sindicală la nivelul Capitalei a fost şi este fragmentată şi lipsită
de capacitatea de agregare a acţiunii colective pentru urmărirea beneficiilor
comune.
• Capacitatea de a reprezenta interesele pe plan local, difuză.
• În condiţiile în care fiecare filială va dori să-şi maximizeze beneficiile şi
să-şi rezolve propriile probleme numai în plan local, fără a lua în calcul
beneficiile şi revendicările celorlalte filiale, vor apărea efecte negative ale
acţiunii sindicale, iar rezultatul final s-ar putea dovedi mai prost decât cel
aşteptat.
II. Manifestarea unei atitudini proactive şi nu doar reactive în modul de
acţiune faţă de situaţii şi evenimente(motivaţie)
• Proiectarea şi implementarea unui sistem de identificare, analiză şi
prioritizare, unitar a temelor de interes pentru membrii de sindicat, faţă de
situaţii şi evenimente din administraţia publică şi în general din societate,
situaţii care dacă nu sunt contracarate la timp afectează sau influenţează
activitatea, drepturile sau nivelul de trai al membrilor de sindicat.
• Să se cunoască bine, să se folosească la timp şi eficient apărarea
drepturilor legal dobândite..
• Profesionalizarea demersului sindical la nivelul Capitalei, prin creşterea
capacităţii de expertiză, negociere şi dialog la toate nivelurile şi cu toate
structurile, în mod unitar , cu beneficii maxime.
• Crearea unui sistem educaţional capabil să răspundă nevoilor de pregătire a
liderilor de filiale şi tuturor militanţilor sindicali, prin organizarea de
cursuri, seminarii, conferinţe sau training-uri municipale.
III. Promovarea unei imagini profesioniste, implicate şi competente la
nivelul Capitalei precum şi consolidarea filialelor prin (motivaţie)
• Încetăţenirea şi aplicarea continuă a sistemului de informare reciprocă între
organele centrale de conducere (Comitet Director) şi membrii. (La acest moment,
datorită numărului mare de filiale, atât în Bucureşti cât şi în teritoriu, nu
funcţionează operativ şi viabil acest sistem)
• Evaluarea permanentă a activităţii şi poziţiei filialelor, a evoluţiei
acestora şi a numărului de membrii şi stabilirea corectă a priorităţilor de
acţiune unitară la nivel Capitală.
• Cooperarea (colaborarea) cu factorii din sfera politică şi ai societăţii
civile la nivel municipal, pentru elaborarea şi adoptarea de acte normative
specifice.
• Realizarea unei identităţi vizuale mai pronunţate a SCMD la nivelul
Capitalei, prin distribuirea unor materiale de promovare cu interesele noastre,
tipărirea unor pliante de prezentare, editarea unui buletin informativ periodic
care să sintetizeze principalele aspecte din activitatea filialelor, aplicarea
de politici preventive la nivelul filialelor şi a Capitalei prin consultare şi
informare permanentă, organizarea de conferinţe de presă pe teme de interes
sindical.
IV. Atragerea resurselor financiare
• Asigurarea unui control propriu privind cheltuirea fondurilor, prin
hotărârile birourilor operative şi nu prin impunere de la nivelul
Departamentului Economico - Financiar.
• Identificarea unor resurse financiare suplimentare / alternative necesare
îndeplinirii obiectivelor SCMD la nivelul Capitalei.
• Realizarea unui sistem de proceduri interne unitare, cu aplicabilitate în
toate ariile de activitate ale filialelor.
• Perfecţionarea reglementărilor financiar-contabile ale filialelor, stabilirea
de termene şi consecinţe în cazul nerespectării acestora.
V. Realizarea concordanţei dintre hotărârile de la nivel local cu cele de la
nivel central
• Soluţionarea problemelor privind neînţelegerea faptului că filialele sunt
constituite la nivel sectoare, nu cartiere sau zone din Bucureşti şi nu pe
cartiere militare sau colegii electorale.
• La nivelul filialelor este clar stipulată modalitatea de adoptare a
hotărârilor dacă la o adunare generală nu se întruneşte majoritatea.
• Nu implică modificări structurale la nivelul SCMD.
• Se va asigura implicarea departamentelor în respectarea hotărârilor CD
privind sprijinirea filialelor în soluţionarea problemelor proprii.
• Înţelegerea faptului că existenţa unui cont propriu al SCMD şi a
subconturilor la nivel filială înseamnă cheltuirea fondurilor filialelor numai
cu aprobarea birourilor operative iar la nivel naţional numai cu aprobarea CNR
(cel care aprobă bugetul anual).
2. ORGANIZARE, ATRIBUŢII ŞI COMPETENŢE ALE STRUCTURII
1) Consiliul de Coordonare a Filialelor SCMD a Municipiului Bucureşti şi
judeţului Ilfov, este organizat şi format în baza Acordului de Colaborare
semnat de către preşedinţii tuturor filialelor constituite la nivelul
Municipiului Bucureşti şi Judeţul Ilfov
2) Consiliul de Coordonare a Filialelor SCMD a Municipiului Bucureşti şi
judeţului Ilfov format din preşedinţii filialelor din Bucureşti şi jud. Ilfov,
care au şi calitatea de vicepreşedinţi, este condus de un preşedinte ales din
rândul acestora. Consiliul de Coordonare va avea un secretar cu un secretariat
format din 1-3 persoane, nominalizaţi de către membrii Consiliului.
3) Filialele de sector şi din Jud Ilfov îşi păstrează entitatea, atribuţiile şi
competenţele ce le revin prin Statut şi ROF, precum şi procedurile interne de
lucru stabilite la nivelul fiecărei filiale.
4) La baza funcţionării Consiliului de Coordonare stă principiul respectului
reciproc şi al încrederii depline, părţile obligându-se să asigure o informare
reciprocă asupra acţiunilor întreprinse şi a rezultatelor obţinute.
5) Acţiunile care urmează să se desfăşoare vor fi planificate, organizate,
pregătite şi desfăşurate de comun acord în cadrul şedinţelor de coordonare.
6) Consiliul de Coordonare a Filialelor SCMD a Municipiului Bucureşti şi
judeţului Ilfov participă la realizarea programelor de dezvoltare municipală şi
judeţeană în domeniul economic, social şi cetăţenesc.
7) Sprijină organele municipale, politice şi administrative în acţiunile de
mediatizare a programelor, măsurilor şi platformelor elaborate de către
acestea, precum şi cele care privesc interesele SCMD.
8) Acţionează consecvent pe plan local şi municipal pentru recunoaşterea SCMD,
ca partener de dialog în relaţia cu instituţiile statului la nivel municipal,
cu administraţia publică centrală şi locală.
9) Organizarea, atribuţiile şi competenţele de detaliu ale Consiliul de
Coordonare a Filialelor SCMD a Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov vor fi
redactate de către secretarul Consiliului şi aprobate în şedinţa Consiliului de
Coordonare.
10) Consiliul de Coordonare este legal constituit prin votul majorităţii simple
a membrilor birourilor operative ale filialelor din Municipiul Bucureşti şi
Judeţul Ilfov.

luni, 14 noiembrie 2011


MESAJ IMPORTANT DIN PARTEA

AVOCATULUI COSTEL GÂLCĂ:

Nu este necesară prezența dumneavoastră la TRIBUNAL.

Listele cu planificarea sunt afișate doar pentru ca dumneavoastră să verificați dacă sunteți
cuprinși în acțiunile în JUSTIȚIE pentru care ați optat iar dacă nu să sesizați
imediat DEPARTAMENTUL de JUSTIȚIE al SCMD care va informa la randu-i CASA DE
AVOCATURA "GÂLCĂ & ASOCIAȚII"
Haideti să încep cu partea administrativă:
NICI UN PENSIONAR NU TREBUIE SĂ VINĂ LA TRIBUNAL!
PREZENTA ESTE INUTILĂ. Doar dacă vor să facă
un drum, din lipsă de altceva mai bun de făcut. Însă la Tribunal, ca și la
doctror te încarci cu tensiune. Se asteaptă 5 ore și se vorbeste maxim 2
minute, dacă se vorbeste, mai ales la primul termen.
Informațiile de pe
site sunt pentru pensionari, să știe să se verifice și dacă cineva nu se
gaseste în planificare să de de veste. Este vorba de un control, o barieră
de control ca să nu pierdem nici un om. Pentru că și la tribunal lucrează
oameni și gresesc și ei, și este posibil ca noi să avem dosar dar să nu fie
termen la tribunal. Și acolo se pierd dosare. Deci, dacă un membru nu se
regaseste, atunci să ne semnaleze.
Repet: nu trebuie sa
vina nici un pensionar, pentru ca vin INUTIL. PIERDERE DE TIMP.

AVOCAT COSTEL GÂLCĂ 13.11.2011


COMUNICATUL 45 din 11.11.2011
Curtile de Apel Pitesti, Ploiesti, Bucuresti, Constanța, Brasov au admis
contestatiile formulate de SCMD, in numele si pentru membrii săi, 305
contestaţii de anulare a deciziilor de racalculare a pensiilor devenind
DEFINITIVE şi IREVOCABILE.

Pentru membrii de sindicat care au primit decizii civile definitive şi
irevocabile ale curţilor de apel, prezentăm următorul algoritm pentru ca deciziile
să fie investite cu titlu executoriu:

1 – dosarul petentului, după pronunţarea curţii de apel, se întoarce la
tribunalul, acolo unde s-a judecat fondul cauzei;

2 – petentul întocmeşte o cerere tip (se găseşte la tribunal) prin care
solicită investirea cu titlu executoriu a deciziei civile nr. …….. a Curţii de
Apel ……………….; se achită o taxă de timbru simbolică;

3 – decizia civilă investită cu titlu executoriu se transmite, în copie
legalizată, prin scrisoare cu confirmare de primire, casei de pensii sectoriale
pentru punere în aplicare;

4 – se depune la biroul operativ al filialei onorariul de succes, în
conformitate cu prevederile contractului de asistenţă juridică încheiat de
SCMD, în numele membrilor săi, cu avocatul (vezi
copie contract aflat la biroul operativ al filialei). Modalitatea de
încasare a onorariului și plata acestuia către avocat se va stabili în prima
ședință a Comitetului Director.

Filiala va trimite, prin e-mail, la Departamentul Juridic situața nominală
a membrilor care au decizii definitive și irevocabile, tabelul cuprinzând: nr.
crt.; numele și prenumele, nr. deciziei civile a curții de apel. Comunicarea se
face imediat ce datele solicitate prin tabel sunt complete pentru pachetul
respectiv de petenți.

Informăm membrii de sindicat că SCMD este hotărât să-şi respecte
obligaţiile contractuale de asistenţă juridică şi că va întreprinde demersurile
legale pentru posibilii debitori membrii SCMD, care nu îşi achită onorariul de
succes.
Cum colegii noştri care au decizii definitive şi irevocabile, au acum
statutul de ,,privilegiaţi”, sperăm ca prin decizia ICCJ în cazul recursului în
interesul legii din data de 12.12.2011, să fie eliminată ,,discriminarea” şi
toţi să ne achităm onorariul de succes.
Dacă nu acum, atunci după CEDO. Este doar un decalaj de timp.


DEPARTAMENTUL JURIDIC

duminică, 6 noiembrie 2011


ATENȚIE LA MANIPULAREA PORTOCALIE !!!
Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson. Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine”. Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Zece strategii de manipularea poporului nostru
1. A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici’un timp pentru gândire”scrie Chomsky.
2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.
3. Strategia „în degradeu”.Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.
4. Strategia actiunii cu date diferite.O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’,obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.
5. A se adresa publicului ca unor copii mici.Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.
6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.
7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.
8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.
9. A înlocui revolta cu învinovatirea.A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie!
10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.

In atentia tuturor cadrelor militare active, politistilor
activi si functionarilor publici cu statut special, indiferent de grad sau
funcție.


In situatia in
care ati implinit sau umeaza sa impliniti 55 de ani, sa nu faceti greseala sa
semnati vreo cerere de pensionare. Deja colegi de-ai dvs. au fost pacaliti sa
ceara pensionarea fara sa stie ce prevede Anexa 6 a Legii 263/2010.

Veti fi pusi in
situatia de a constata ulterior ca, functie de data nasterii, pentru a nu primi
statutul de pensionar anticipat, ar fi trebuit sa faceti cererea la 55 de ani
si 3 luni, 4 luni, 5 luni, etc.

Presiunile care
se fac, se fac pe vechile Statute ale cadrelor militare si politistilor, ale
caror prevederi contravin celor stipulate in Legea 263/2010.

Pentru lamuriri
suplimentare va puteti adresa Departamentului juridic al SCMD.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

ANUNŢ FOARTE IMPORTANT

COMUNICATUL nr.42 din 10.10.2011
pentru membrii de sindicat din mun. Bucureşti şi Judeţul Ilfov
Din iniţiativa Casei de Avocatură ,,SCPA Costel Gâlcă şi Răzvan Vasiliu”,
începând cu data prezentului comunicat, membrii SCMD care contestă în instanţă
deciziile de revizuire a pensiilor recalculate emise în baza O.U.G. nr. 1/2011
vor respecta următoarea procedură:
a) – dosarele se întocmesc şi se depun la filială;
b) – onorariul se va achita direct la Casa de Avocatură ,,SCPA Costel Gâlcă şi
Răzvan Vasiliu”, situată în B-dul Corneliu Coposu nr.4, Bl.105A, Sc.4, Et.3,
Ap.99, sector 3, Bucureşti, interfon 99.
DEPARTAMENTUL JURIDIC