vineri, 24 iunie 2011

joi 23 iunie 2011


"România nu e moşia pe care o împarte Băsescu"
Crin Antonescu îndeamnă la masive mişcări de protest

Liderul PNL, Crin Antonescu, a criticat în termeni duri declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la reorganizarea administrativă, spunând că "România nu este moşia lui Traian Băsescu", iar oamenii ar trebui să reacţioneze prin "masive mişcări de protest, paşnice, democratice".

"Cred că declaraţiile făcute ieri (miercuri -n.r.) de preşedintele României trebuie să ne facă să reacţionăm. Eu îi întreb pe politicienii responsabili ai României dacă dânşii cred că acesta e un preşedinte care îşi poate termina mandatul sau care trebuie lăsat să îl termine. Trebuie să ne întrebăm dacă Traian Băsescu este în deplinătatea facultăţilor sale politice şi mintale atunci când face astfel de afirmaţii", a spus Crin Antonescu.
Liderul PNL a spus că nu vrea să aibă un "schimb de injurii" cu şeful statului, dar că, în opinia sa, afirmaţiile şefului statului referitoare la "ofertele" pe care le face către UDMR legate de împărţirea administrativ-teritorială sunt "inacceptabile".
"De când şi de unde împarte o persoană teritorial această ţară cu cineva? De când poate face obiectul unui troc în interiorul unei găşti numite coaliţie de guvernare? Traian Băsescu vorbeşte despre ţara pe care o conduce ca despre o moşie pe care o împarte cu cineva şi refuză să recunoască ordinea constituţională în România şi orice principiu democratic", a afirmat Antonescu.
El a precizat că reorganizarea administrativ-teritorială a ţării nu se poate face fără un referendum cu un rezultat "favorabil" şi că legea nu permite mutarea nici măcar cu un centimetru a graniţelor unui judeţ.
"Ţara asta nu e moşia lui Traian Băsescu şi nici rezervaţia sectei demente şi fanatice în care s-a transformat PD. Nu o joacă la barbut Traian Băsescu. (…) Şeful statului să nu discute despre judeţe ca şi cum şi-ar schimba pantalonii cu Kelemen Hunor (...) Accept să discutăm cu UDMR care reprezintă interesele unor cetăţeni români, dar nu accept ca împărţirea României să fie negociată în capitala unui stat străin. (…) De unde are Traian Băsescu teritoriu naţional ca să-l împartă cu cineva? Dacă nu ne apărăm ţara, ne-o vând şi ne-o împart oameni iresponsabili", a spus Antonescu.
Acesta a ţinut să menţioneze că îi respectă pe maghiarii din România, dar că nu este de acord cu atitudinea şefului statului, spunând că Traian Băsescu "a declarat război României, românilor care nu sunt membri în secta pedelisă şi ordinii de drept".
Preşedintele PNL a mai spus că va trebui ca românii să reacţioneze prin "masive mişcări de protest paşnice, democratice, dar ferme şi categorice".
"Altfel, s-ar putea să venim din concediu şi să vedem că ţara asta nu mai e a noastră", a adăugat preşedintele PNL.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite".
"Le-am spus (reprezentanţilor UDMR, n.r.) că maxim ce putem face în condiţiile în care nu vreţi să organizăm teritoriul pe judeţe mari este ca cele două judeţe, Covasna şi Harghita, să rămână aşa cum sunt. Separate, ca judeţe. Le avem acum, Covasna şi Harghita. Rămân aşa cum sunt. Este varianta opt plus doi şi este maxim ce puteţi obţine", a spus Băsescu, referindu-se la discuţiile avute, marţi, la Cotroceni.
El a spus că citează din ceea ce le-a spus celor de la UDMR, adăugând că, dacă are acordul Uniunii, va publica stenograma discuţiei.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, miercuri, că în cadrul consultărilor de la Cotroceni s-a discutat despre o variantă de reorganizare administrativ-teritorială a ţării cu opt judeţe, plus Harghita şi Covasna, acestea rămânând separat, în actuala formulă.
Kelemen a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că această variantă propusă de preşedintele Traian Băsescu este "una de lucru".
Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-indeamna-la-masive-miscari-de-protest-romania-nu-e-mosia-pe-care-o-imparte-basescu-8378365

luni, 20 iunie 2011

ANUNȚ MANIFESTAȚIE

STIMAȚI CAMARAZI,
Vă amintesc mesajul d-lui Presedinte al SMCD, că este de datoria noastră să participăm la acțiunile sindicatului nostru, în număr cât mai mare:

Joi, 23.06.2011, orele 11.00, SCMD vă cheamă în Piața Revoluției (Palatului) la Monumentul lui Carol I, pentru a dezbate împreună:
• Rezultatul votului pe legea de aprobare a OUG 1/2011;
• Adevăr și propagandă în lista lui Oprea;
• Actele de înalta tradare ale Puterii, rezultand din posibila asumare a raspunderii pe legea statutului minorităților și ocolirea referendumurilor pe legile privind reorganizarea administrativă a Capitalei și a țării;
• Situația viitorilor disponibilizați și pensionați din MAI și MApN;
• Situația militarilor angajati pe bază de contract la împlinirea varstei de 45 de ani, a militarilor din unitățile de jandarmi și pompieri care urmează a fi disponibilizați;
• Dezechilibrul puterilor în stat și înlocuirea democrației cu un regim tiranic tipic în România;
• Dreptul la munca, la pensie, la sanatate, la onoare nepătată al tuturor categoriilor de militari în rezerva și în retragere;
• Pozțtia rezerviștilor, a tuturor cetățenilor de formație europeană ai Romaniei față de provocarile iredentiste ale emigrației ungare și ale unor lideri unguri din interior. Drepturile și îndatoririle celor doar 499 de secui cetățeni români, inregistrați ca atare.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col.(r)dr. Mircea DOGARU

vineri, 17 iunie 2011

I M P O R T A N T

Activitățile SCMD în perioada 20-23.06.2011

• Luni, 20.06.2011, de la orele 16.00, participare la plenul Camerei Deputatilor la dezbaterile pe OUG 1/2011. Reamintim ca in data de 15.06 discutiile s-au oprit la acest punct, prezenta noastra stimuland luarile de pozitie si acuzele aduse de mai multi deputati ca puterea isi bate joc, in continuare, de militari si ca vor sa transforme in lege o ordonanta fara obiect. Cei 61 de participanti se vor aduna la orele 15.30 la statui, in Parcul Izvor.
• Marti, 21.06.2011, intre orele 10.00-13.00, participare la votul in plen pe proiectul de adoptare ca lege a OUG 1/2011. Cei 61 de participanti se vor aduna la statui, in Parcul Izvor, la orele 09.30.
• Tot marti, 21.06.2011, intre orele 16.00-18.00, la Clubul Zebra din Sos. Panduri, nr. 71, se va desfasura o masa rotunda pe tema pensiilor militare. Constatand ca lista lui Oprea este o aberatie, avand probe ca nu s-a terminat recalcularea, ca nici o pensie militara nu este platita la ora actuala legal, ca nu exista legi aplicabile privind pensionarea militarilor, ca cei trecuti in rezerva astazi, dupa legile abrogate, la 50-55 de ani, urmand a primi pensie la 60, 63 sau 65 de ani, ca se opereaza un transfer de fonduri publice fara acte justificative, etc, totul urmarind doar diversiunea si tergiversarea lamuriri problemei doar dupa alegerile locale, SCMD are initiativa organizarii unei dezbateri cu specialisti de necontestat care sa explice in fata reprezentantilor media ilegitimitatea actelor Guvernamentale vizand anularea dreptului de proprietate a rezervistilor in privinta gradelor in rezerva si a cuantumului pensiilor dobandite. Invitati la dezbatere:
• • Prof.univ.dr. Alexandru ATHANASIU;
• • Senator Teodor MELESCAU;
• • Deputat Alina GORGHIU;
• • Deputat gl.bg. Nicolae MIRCOVICI;
• • Deputat George SCUTARU;
• • Avocat Costel GALCA;
• • Avocat George DEDIU;
• • Avocat Graziela BARLA;
• • Avocat Gheorghe PIPEREA;
• • Avocat Florin BALAIITA;
• • Gl.mr. (r) Constantin NASTASE;
• • Avocat Viorel IEPURE

• Joi, 23.06.2011, pichetare organizata de SCMD intre orele 09.00-19.00, in Piata Palatului, la statuia lui Carol I. Scop: exprimarea pozitiei SCMD fata de OUG 1/2011 si votul din Parlament din data de 21.06.2011 si fata de actele de inalta tradare a Guvernului privind intentia de asumare a raspunderii pe Legea statutlui minoritatilor si pe Legea desfiintarii judetelor si crearii a 8 “”regiuni mures autonome maghiare”” ca inceput al federalizarii si distrugerii de jure a Romaniei ca stat. La aceasta actiune SCMD ii cheama pe toti membrii si simpatizantii din Bucuresti si Ilfov si pe toti locuitorii Capitalei care s-au saturat de minciuna, spolierea si tradarea comise de bolsevicii portocalii.
Jos comunismul portocaliu!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

sâmbătă, 4 iunie 2011

COMUNICAT

În atenția membrilor SCMD înscriși pe lista de asistare la dezbateri de la Camera Deputaților
Dezbaterea proiectului Legii de aprobare a OUG 1/2011 a fost scoasa din programul de lucru al Camerei Deputatilor stabilit pentru ziua de luni, 06.06.2011.
Mai mult ca sigur aceasta dezbatere va fi amanata cu o saptamana, intrucat Puterea nu vrea sa se confrunte si cu noi si cu politistii, concomitent.
Cererea noastra de asistare la dezbaterile din Camera pe acest subiect ramane valabila si sindicalistii care s-au inscris pe lista vor fi anuntati in legatura cu zilele planificate.
Cunoscandu-le practica domnilor politicieni, atragem atentia ca este posibil ca la sedinta Birourilor Permanente de luni, 06.06.2011, proiectul de Lege sa fie introdus totusi prin surprindere pe ordinea de zi a Camerei. In aceasta situatie ii rugam sa fie pe receptie pe toti cei aflati pe lista participantilor, pentru a ne putea aduna rapid, pana la orele 16.00, la Parlament.
Ramanem asadar in asteptare.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU