marți, 30 noiembrie 2010

  CATRE, 

                                    CASA DE PENSII A MINISTERULUI
ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR........

        Subsemnatul ....................................domiciliat in ........................ str .................................................., avand decizia de pensionare
nr............................, prin prezenta va notific faptul ca prin sentinta nr.338/2010 a
Curtii de Apel Cluj s-a dispus suspendarea executarii HG nr.735/2010 pentru
recalcularea pensiilor, iar in dosarul 1510/33/2010, aceiasi curte, a dispus
anularea art 2, 6 si 10 ale aceleiasi hotarari. Prin urmare, efectul juridic
imediat este incetarea oricarui act sau fapt de punere in aplicare sau de
sprijinire a aplicarii acesteia.
  In acest context, va solicit sa dispuneti masuri de respectare a sentintelor
Curtii de Apel Cluj, astfel incat pana la pronuntarea unei sentinte definitive
si irevocabile, pensia mea sa nu fie supusa recalcularii. In caz contrar, imi
rezerv dreptul de a va actiona in instant pentru nerespecterea sentintelor
Curtii de Apel Cluj

        Cu stima,
                Col.(r) ................................................

miercuri, 17 noiembrie 2010

Convocare

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN
RETRAGERE:FILIALA NR.1 SECTOR 2 BUCURESTI-

                                            convoca

ADUNAREA GENERALĂ A FILIALEI 1 SECTOR 2
  1. Loc adunare: sediul central al SCMD, situat din B-dul Poligrafiei nr.4, situat in cladirea Administratiei Domeniului Public Sector 1 (chiar langa Casa Presei);
  2. Data: 22.11.2010

ORDINEA DE ZI

-Informare –  privind stadiul actiunilor in instanta ale SCMD. Punctul de vedere
al Departamentului Juridic al SCMD referitor la acţiunile prezente şi viitoare;
-Informare privind mijloacele specifice luptei sindicale  desfasurate de catre
SCMD precum si despre participarea filialei noastre, la manifestatiile din 28.09
respectiv 25 si 27 .10 /2010 din capitala;
-        completarea  biroului operativ al filialei , corespunzător funcţiilor
de vicepreşedinţi vacante;
-        precizări cu privire la modul de acţiune în momentul primirii noilor
decizii de pensionare;
-        precizări cu privire la cotizaţie;
-        precizări cu privire la legitimaţii;
-        constituirea colectivelor de specialisti la nivelul filialei,
corespunzătoare de partamentelor SCMD;
-        supunerea la vot a proiectului de Hotarâre ce va fi propus  CNR ;
-        precizări cu privire la completarea formularelor  pentrut revizuirea
Constitutiei ;
-completarea tabelului cu membrii care doresc sa participe la dezbaterea unor
legi, în balconul senatului -Informare -situaţia la zi a membrilor de sindicat:
- situaţia membrilor de sindicat cu dosare incomplete
- evidenţa membrilor de sindicat pe ministere
- alte precizări pe linie de secretariat; program de lucru, audienţe, numirea
unui jurist si a responsabilului de blog, primirea de noi membri ş.a.)
-Informare privind utilizarea FONDURILOR ÎN ANUL FINANCIAR 2010
-Discuţii pe marginea materialelor prezentate şi a pregramului de activităţi
propuse.
-Diverse.

        Rog pe toţi membrii filialei să dea dovadă de atitudine şi să onoreze cu
prezenţa la adunarea generală, dat fiind importanţa  problematicii aflată la
ordinea de zi. Totodată, vă rugăm ca pe lângă mijloacele de comunicare folosite
de biroul operativ, sms, email, telefonie, viu grai, să mobilizaţi şi dv prin
mijloace specifice, colegi, camarazi şi membrii indecişi,  mai greu de urnit.
                                Cu deosebit respect,

                        Preşedintele Biroului Operativ
                           Col (r).  Răcăşan Ştefan

miercuri, 10 noiembrie 2010

CATRE AVOCATUL POPORULUI, D-lui IOAN MURARU

  Subsemnatul ………………………, domiciliat în …………………………….. , în conformitate cu art.51 din Constitutia României, ma adresez dumneavoastra  spre competenta solutionare privind
drepturile ce mi-au fost îngradite, încalcate, interzise de autoritatile statului român, astfel:
  A) Mi-a fost încalcat dreptul la munca, consfiintit prin art. 41 alin.1 din Constitutia României, care prevede ca : "dreptul la munca nu poate fi îngradit".        Asfel prin decizia ………………………………………, mi-au încetat raporturile de munca prin aplicarea unei legi aberante si neconstitutionale si aici ma refer la L329/2009. În acelasi timp art. 53 din legea fundamentala prevede în cadrul alin.1 ca, restrângerea se poate face prin lege si numai daca se impune, iar la alin. 2, se precizeaza ca masura se aplica în mod nediscriminatoriu fara a aduce atigere existentei dreptului. Desigur, ambele prevederi au fost nesocotite si mai grav, încalcate. Încalcate si nesocotite sunt si prevederile art. 16 din Constitutia României, care prevede ca cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari la alin1 si nimeni nu este mai presus de lege ,în cadrul alin.2. Apreciez ca veti constata cu usurinta, abuzul de drept si chiar abuzul în serviciu în forma agravanta savârsit de initiatorii proiectului de lege, de cei care au promovat proiectul, de votantii legii si de catre cel care a promulgat legea, prin aceea ca dreptul la munca este încalcat,  producând grave discriminari.
    Adica, dreptul la munca în domeniul privat este permis, pe când cel în domeniul administratiei publice este interzis, pe de o parte, iar pe de alta parte, unii, pot cumula salariul cu pensia chiar în domeniul administratiei publice, iar altii - nu, vezi cazul magistratilor, cât si cei care au pensii situate sub nivelul de 1680 roni, în contextul în care, nimeni nu a stabilit care este nivelul de trai decent prevazut în Constitutia României  la art.47,alin.1.
    Si ca un corolar al încalcarilor constitutionale, cei nominalizati mai sus au facut si efortul încalcarii  art. 57 din legea fundamentala, când sunt chemati sa-si exercite drepturile constitutionale cu buna credinta fara sa calce drepturile si libertatile celorlalti. Si nota bene, au jurat sa respecte Constitutia României, ori pentru domniile lor legea fundamentala este cum, bine vedeti, facultativa ,obligatorie pentru noi si insignifianta pentru cei numiti în functii de demnitate publica. Domniile lor au sarit în lecturarea Constitutiei si art 44 alin.2 care cere cetatenilor carora  le sunt încredintate functii publice, precum si militarilor, sa raspunda de îndeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin. Noi militarii, ne-am facut datoria , pe când alesii neamului.......Noi suntem nesimtiti, ei.......Noi am jurat sa aparam tara chiar cu pretul vietii si am facut-o si chiar o mai facem, ei.......Noi suntem chemati sa fim solidari cu ei,  pe când ei.....Noi suntem chezasii democratiei constitutionale, pe cînd ei....Pe noi s-au sprijinit în revolutia din decembrie 1989, în aderarea la NATO, în asigurarea conditiilor de securitate  pentru intrarea în comunitatea europeana si exemplele ar putea continua, dar acum suntem o povara, niste întretinuti, beneficiarii milei lor.O zeus cat de darnic esti.
     Este limpede fara putinta de tagada chiar si pentru persoane fara studii juridice faptul ca un act normativ de putere inferioara  si ma refer la L329/2009 nu  se poate impune unui act de putere legislativa mai mare- Constitutia României, decât prin decaderea  din drepturile si competentele profesionale a celor care au promovat-o adica cei aflati la putere, în cazul nostru -alesilor neamului.  Dovada? Nenumaratele proiecte de acte normative  neconstitutionale promovate de un guvern , care nu-i asa doreste binele poporului  si un presedinte care le promulga fara sa clipeasca. Sa mai vorbim de morala, nu e cazul.
       Aceste considerente ma îndreptatesc sa afirm cu toata puterea ca aceasta lege este aberanta si neconstitutionala, iar cei care o sustin , nu ma mai reprezinta. Desigur afirmatiile mele sunt grave, dar mai grava este nerespectarea Constitutiei, a dreptului la viata decenta, la speranta  pe care cei alesi mi-au luat-o. Dupa  44 ani de munca, sperantele mele nu se mai regasesc decât în declaratiile sforaitoare ale guvernantilor, ce nu mai au corespondent în realitate , iar  în ce ma priveste eu nu îi mai cred în ruptul capului si desigur nu o sa ii mai votez niciodata .
       Domnule avocat al poporului, va rog sa constatati si sa luati act de faptul ca, sunt prigonit în propria-mi tara de indivizi care nu sunt cu nimic mai presus decât mine ,care mi-am facut datoria fata de tara mea- România. Si retineti, sunt mândru de acest lucru, iar eu nu ma aflu în campanie electorala si nu astept privilegii ci numai respectarea legalitatii si a drepturilor  dobândite legal.  Si nu retroactiv. Eu mi-am iubit tara si înca o mai iubesc si caut sa o slujesc cât mai mult cu putinta, pe când ei..... ne îndeamna sa o parasim daca nu ne mai convine . Alo, Guvernul României, Parlamentul României, Presedentia României se aude? Cine este mai nationalist, mai patriot  decât mine,/ noi cei care am jurat sub faldurile tricolore? Judecati singuri. Apropo, sa fii nationalist si patriot in tara ta e rusine?
 Si o întrebare si pentru cei care au promovat si promulgat  legea? Cine va raspunde ca urmare a câstigarii drepturilor în instata ,cine va plati drepturile pretinse si mai ales interesele legitime afectate? Pentru ca, în mod indubitabil, voi câstiga , daca nu în tara mea , atunci la CEDO, în mod SIGUR . Si atunci va veni rândul meu sa  arat faptul ca eu  la scutul constitutional sunt mai puternic decît ei aparandu-ma adevarul dreptatea, faptelei si în temeiul democratiei constitutionale sa îi invit politicos, pe cei susmentionati- mai acestia plecati  pentru ca  în nici un caz  nu ne mai reprezentati ca sunteti tributari fata de tara pe care noi o iubim si pe care voi  ziceti ca o reprezentati însa fara nici o dovada, fiind datori vânduti  pentru câteva generatii viitoare,  statului român  proprietarul generos care în prezent va ocroteste fara just temei . Dar roata se învârte si asta este dovedita la o privire mai atenta a istoriei, pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda fiindca nu o sa mai repet. Asta din dorinta nesecata de a va arata ca dreptatea este de partea mea/noastra  si ca nu ne vom da batuti niciodata. Luati aminte!
   B) De la 01.01 2011, data de la care toate pensiile nesimtite (speciale) si  pe cale de consecinta si a mea ,vor fi recalculare în baza legii nr.119/2010 si a documentelor doveditoare a veniturilor lunare din perioada carierei militare pentru care tot noi cei întretinuti suntem obligati sa alergam prin toate garnizoanele în care efemer ne-am desfasurat activitatea ,în caz contrar, pensia va fi stabilita retroactiv în functie de vechimea avuta si a salariului mediu  brut pe  economie. Nu contaza ca unele state de plata nu se mai gasesc, iar altele sunt ilizibile si prin urmare nefolositoare, cât si faptul ca nu exista personal pentru aceasta activitate.
   În concluzie , pensia mea va fi recalculata retroactiv, încalcându-se prevederile art. 15 din Constitutia României în integralitatea lui introducându-se si premisa falsa ca pensiile ocupationale pot fi recalculate ca si cum ar fi fost obtinute în baza principiului contributivitatii , sustinut fara just temei de premierul batut cu oua în cap de catre tatal sau si decazut în credibilitatea cetatenilor ca urmare a promovarii atâtor acte neconstitutionale, el profesor de drept constitutional  mai mult decât mediocru în afirmatiile profesorilor institutiei în care si-a obtinut diploma nerusinata.
   Daca prin lege militarul iesit la pensie nu a contribuit la sistemul de asigurari sociale, cum putem inventa o contributie virtuala atâta timp cât, în întelesul art.3 alin.1  din proiectul legii, militarul nu a avut niciodata calitatea de asigurat în sistemul unic de pensii si nici de contribuabil, iar faptul ca militarii nu au avut niciodata Carte de munca ar trebui sa constituie un argument convingator.
   Totodata,supun atentiei dumneavoastra, Decizia Curtii Constitutionale nr.120/2007,care a dispus ca: în toate cazurile în care din recalculare, rezulta un cuantum mai mare al pensiei se va plati aceasta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilita si aflata în plata, fara a se aduce atingere drepturilor legal câstigate anterior.
    Prin urmare, dupa dreptul la munca, la proprietate, la sanatate, la batrânete linistita si binemeritata. iata ca ne este anulat si dreptul la speranta, la un trai decent, dupa o munca de o viata ni se cere sa mergem sa semnam cererea prin care sa ne exprimam dorinta de a ni se rezilia trecutul militar si pensiile militare legal obtinute. Si asta împotriva normelor de drept, pe care le invoca cantautorii proiectelor de lege.
    Cu alte cuvinte , ne-am desfasurat activitatea dupa legi speciale,  am iesit la pensie în baza unor legi  în deplina concordanta, dar iata ca în curând aceasta concordanta nu va mai exista, în zadar domnilor care va desfasurati activitatea sub drapel, sub juramântul, ca veti apara tara chiar cu pretul vietii, veti constata la final ca veti iesi la pensie ca un adevarat civil, care în cel mai fericit caz a jurat  sa respecte legile tarii....disparându-va în neant gradul militar, cât si compensatiile partiale a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutelor speciale, carora trebuie sa li se supuna militarii. Sa nu creada care cumva ca am ceva cu civilii, intrucat, iata vrand nevrand, am devenit unul din rindul lor.
     Meritul acestor marete realizari revine integral ciumei portocali,cat si cirmaciului fara de cirma si fara de dunnezeu. Puteti veni în catafalc, înfasurati în faldurile  tricolore din departatele zari unde prin vointa unor straini de neam si tara va cautati un codru de pâine, ori de pe strazile din ce în ce mai lipsite de securitate sociala, ca în afara de avansare  în grad postmortem ,nu va mai ramâne decât îndemnul ,odihneasca-se în pace.
    Mai consider, în final ,ca orice recalculare a unor pensii acordate legal si aflate în plata- înseamna o încalcare de catre stat a propriei legislatii, ceea ce ar avea repercursiuni grave asupra stabilitatii juridice si asupra caracterului de stat de drept, de care se fac vinovati si direct raspunzatori, autorii acestor norme pentru care mai devreme sau mai târziu vor raspunde  si vor da socoteala negresit. Modificarea retroactiva a unor drepturi deja câstigate nu este posibila decât prin încalcarea principiilor fundamentale de drept, despre care ciuma portocalie se face ca nu are cunostiinta de cauza însa, Asociatia Internationala a Juristilor Democrati de la Bruxelles are cunostinta si printr-o Rezolutie adoptata în unanimitate solicita Parlamentului României sa nu valideze masurile de diminuare a pensiilor întrucât contravin dreptului international si jurisprudentei CEDO.
     Reamintesc  despre faptul ca în timpul vacantei de vara am depus la Comisia de petitii a Parlamentului European documentele intitulate:
“VREM SA MUNCIM” si "APEL LA RATIUNE".
Am primit atunci asigurarile ca petitiile noastre vor ocupa un loc important pe agenda Comisiei parlamentare Euopene, asigurari ce prind roade in aceste zile prin faptul ca:
•.    Avem informatii ca respectivele petitii “sunt in lucru””ele fiind date spre studiu si analiza fiecarui parlamentar european, membru al Comisiei;
•Avem dovada ca cele doua documente au fost trimise de catre Parlamentul European presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei cu rugamintea de a se analiza si trimite “Puncte de vedere”.
.     Pentru a se redacta si trimite aceste ”Puncte de vedere” documentele au fost difuzate catre membrii Birourilor Permanente, presedintii Comisiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ai Comisiilor de politica externa din Senat si Camera Deputatilor, proces ce se afla in desfasurare in aceste zile.
    Subscriu membrilor asociatiei susmentionate, care apreciaza ca juristii care încearca sa sustina prin constructii artificiale, asa-zisele masuri anti-criza, fac de rusine scoala romîna de drept, cat si forului   de conducere al Parlamentului European, care iata este preocupat de modul in care se infapteiesc libertatile individuale in Romania si prin urmare lor le pasa, pe cand alor nostri, NU .
    Mai mult decât atât, aflu din massmedia faptul ca în curând  vor fi desfiintate Casele de Pensii MApN, MAI si SRI, urmând ca noi nesimtitii sa fim alocati Casei Civile de Pensii, desigur fara alocarea fondurilor necesare acordarii drepturilor ce legal ne revin, cu consecinte ce în prezent nu pot fi evaluate. Si atunci sa te tii reactiune!
    Domnule Avocat al Poporului, nu doresc un raspuns de genul ca, potrivit art 15 din legea ce va guverneaza activitatea, cele de mai sus nu fac obiectul acivitatii institutiei pe care vremelnic o reprezentati, ci va rog, ca potrivit art.1 si 5 din legea susamintita sa faceti  prin raportul de specialitate în cel mai scurt timp, recomandari  Parlamentului României în concordanta cu prevederile constitutionale  a dreptului international  si jurisprudentei CEDO.
       Si inca ceva  domnule avocat al poporului! Daca un cetatean roman lezat in drepturile sale legitime ,constitutionale se adreseaza institutiei dv, iar aceasta spune ca nu este competenta , atunci la ce mai folos, ce mare scofala?
                                            Al dumneavoastra,

                            ……………………………………………………
                                                                                                                                          Bucuresti la 08.11.2010